Újévi köszöntőm és még valami :-)

Lukács Ferenc PF2019

Kedves Olvasóm! 🙂

Gondolom Te is látod a neten a sok újévi köszöntőt, vicces videókat és a már unalomig ismételt, látott mozgó vagy feliratos képeket.

Felmerül bennem a gondolat, hogy mindez „ér e egyáltalán valamit” ?

Tudom, mindenki jószándékkal küldi az ismerőseinek, meg sok esetben nekem is. Csak …

Csak az jut eszembe, hogy ha ez mind, vagy akár a tizede is célba érne, megvalósulna, akkor ugyancsak sokaknak jobb éve lenne majd a 2019. Viszont, tavaly ilyenkor ugyanilyen jókívánság áradatban búcsúztattuk a 2017-es évet és fordultunk nagy várakozással a 2018-as év felé.

Megtörtént 2018-ban amit vártál, amit szerettél volna, vagy amit elterveztél? Jobb lett az életed 2018-ban?!

Biztos vagyok benne, hogy sokaknak igen, de még biztosabban látom, hogy talán több embernek viszont nem! Vajon miért nem? – és nem ez volt az egyetlen év, amikor „nem jöttek be” a kívánt dolgok, mert az előző évek is „hasonlóan alakultak”.

Ha nem úgy alakultak a dolgaid az életedben, ahogy azt egy éve eltervezted, akkor most vajon hogyan is lesz?

Jókívánságok jönnek, jókívánságok mennek …

Egy dolog azonban egyre inkább erősödik ott a háttérben, a gondolataid színfalai mögött:

Vajon, elérem-e, elérhetem-e egyáltalán mindazt, amit már évek óta szeretnék?

Minden év végén kicsit átgondoljuk, hogy „milyen évünk is volt” … Aztán, ha egyáltalán foglalkozunk is azzal, hogy „mi az ami nem jött be 2018-ban”, akkor is „keresünk valami okot”, amire ráfoghatjuk, hogy: „Azért nem, mert ….”

Vajon van e elég bátorságunk, őszinteségünk és tiszta látásunk önmagunk dolgaival szemben, hogy végre felismerjük azt, hogy:  

Minden rajtunk múlik!

  1. Megtettük e mindazt, amiről azt gondoltuk (éreztük), hogy: Ezt meg kellene csinálnom!
  2. Elkerültük e azokat a dolgainkat, amire belső hangunk (lelkiismertünk) azt suttogta, hogy: Ezt nem kellene, hogy megtedd, ezt már abba kellene, hogy hagyd …

Egyszer azt hallottam, ami nagyon mélyen belém ivódott, hogy:

„Ha szeretnéd, hogy megváltozzanak a dolgok az életedben, akkor változtasd meg a dolgokat az életedben!”

De hogyan csináljam ???

Hiszen már „annyiszor próbáltam” és nem sikerült … – gondolhatják sokan. Igen! Ez igaz, sőt, így is van mert, ha olyan egyszerű lenne, akkor mindenkinek „könnyen sikerülne”, és akkor már: Nem is lenne értéke! – unalmas lenne és akkor meg ez lenne a „baj az élettel”.

Ne érts félre kérlek! Nem panaszkodom és siránkozom, így az év végén, csak látni, láttatni akarom azt, ami van! Nem elégszem meg azzal, hogy „csak küldöm” az újévi jókívánságokat körbe-körbe az ismerőseimnek, barátaimnak, hanem szeretném megtalálni mindennek az igazi lényegét.

Szerintem, semmi sem fog változni holnapól! Hacsak …

Hiába lesz Újév, hiába „reménykedem” majd abban, hogy „majd csak jobb lesz”, mert „így akarom és hiszek is benne”, miközben:

Valahol, ott legbelül érzi az ember, hogy „ezt a kört már sokszor lefutotta”, és mindig „ugyanoda kerül vissza”, vagyis szinte „maradt minden a régiben”, csak eltelt egy év …

Persze ez nem teljesen igaz 🙂 Viszont, ha abból a szempontból nézzük meg, hogy:

Az IGAZI, SAJÁT CÉLJAIDAT elérted-e?

Azokat, melyek legbelül fojtogatják a torkodat és megdobogtatják a szívedet, mert annyira vágysz rájuk?

Vagyis, hogy boldogabb vagy e attól, hogy eltelt ismét egy év, akkor már jogosnak tűnhet a fenti kiemelt rész.

Szeretném kiemelni, hogy:

Az alapja mindannak, amiről itt beszélek, írok, az pedig szerintem a Hála!

Őszintén elmondom neked, hogy én HÁLÁS vagyok a Sorsnak, az Istennek, az Univerzumnak (nevezd ahogy Te akarod) mindazért, amit ebben az évben megkaptam. Még akkor is, ha „nem értem el” sok mindent, amit szerettem volna és még most is szeretnék.

Egészséges vagyok, van egy szeretető családom, vannak barátaim és vannak még céljaim … – azt hiszem ez az alap, legalább is nálam.

Sokat tanultam ebben az évben is, tapasztaltam, okosodtam, megértettem dolgokat, melyek hozzájárultak a világképemhez és ahhoz, hogy a következő évet már jobban tudjam csinálni. Ezzel biztosan így vagy Te is!

Ez ad reményt, megalapozott hitet, hogy a következő évet jobban tudom majd csinálni, mint ahogy az ideit sikerült! – és ez szerintem a legfontosabb.

Továbbá az, hogy …

Most kicsit elgondolkodtam, mert „nem tudnék csak egy dolgot” megemlíteni, kiemelni. Sok van, sok fontos dolog, amit itt fel kellene sorolnom, de ezeket Te is fel tudnád sorolni, mert mindenkinek megvannak a sajátjai.

Akkor mi az, amit mégis megmutatnék, oda adnék, ami számomra is lényeges és időszerű?

Fogadjunk, hogy nem találod ki! 🙂

Annyira elhomályosult a mai világ sok-sok „okosságának, tanácsának”, felületességének és gyorsan eredményt akarásának hamis fényeiben, hogy én is sokat kerestem, hogy újra megtaláljam. Egyszer már találkoztam vele, de akkor „nem vettem komolyan”.

Mivel itt a 2018-as év vége, és nekem is fontos, hogy elmondjam azoknak, akik számomra értékesek, ezért:

Szeretném megköszönni neked, hogy a 2018-as évben hozzájárultál ahhoz, hogy ez a világ egy jobb és élhetőbb hely legyen. Segítettél nekem is, a saját munkáddal abban, hogy az az ország, kultúra, civilizáció, amit oly „természetesnek veszünk”, fennmaradt és működik. Bármennyire is „panaszkodunk” néha, akkor is tudatosítanunk kell, hogy egy jobb világban, jobb életkörülmények között élünk, mint emberek milliói élnek még ma is, és éltek az elmúlt korok idején.

Köszönöm azt is, hogy olvasod akár ezt az írásomat, hogy szeretettel és barátsággal gondolsz rám, hogy itt vagy velem, akár csak gondolatban, mert így teszed gazdagabbá és értékesebbé az én világomat, életemet.

Szeretnék köszönetképpen és legjobb tudásom szerint adni neked egy év végi, vagy akár egy Újévi ajándékot, mely lehet, hogy ismerős lesz, bár ahogy tapasztalom, csak nagyon kevesen használják úgy igazán.

Egy értékes, használható újévi ajándékot szeretnék most neked átnyújtani,

ami a „legtöbbet” tudja számodra adni 2019-ben. Azt, hogy a saját életedet hogyan tudod „kicsit” eredményesebben jobbá és hatékonyabbá változtatni, hogy kitűzött céljaidat, torokszorongató vágyaidat mielőbb elérhesd.

Íme az ajándékom, hogy 2019 a Te éved lehessen:

„A hajszálnyi különbség”

Melyet oly kevesen ismernek, de még kevesebben használnak, hogy céljaikat elérjék és egy boldog, egészséges és sikeres életet valósítsanak meg általa.

Fogadd el tőlem és tedd jobbá általa az életedet!

 

Jó Szilveszterezést és egy Sikeres, Boldog és Egészséges Új Évet Kívánok!

Tisztelettel és barátsággal,
Lukács Ferenc


Az alábbi elérhetőségeken találsz:

Facebook oldalamhttps://www.facebook.com/lukacs.ferenc.luk
SKYPE: lukacs-ferenc-sk
Tel.: 00421948093359
E-mailluk.lukacs.ferenc@gmail.com